Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема:

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема:

Преглед на добри практики: Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршка на интернационални организации Националната платформа за женско претприемништво  организира вебинар насловен ,,Преглед на добри практики: Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршката на интернационалните организации’’, кој ќе се одржи во вторник (22/11/2022 година), со почеток од 11:00 часот. Признавајќи дека најмоќното…

ВТОР САМИТ за женско претприемништво- “Инспиративна приказна„ на 17 и 18 ноември во Скопје

ВТОР САМИТ за женско претприемништво- “Инспиративна приказна„ на 17 и 18 ноември во Скопје

Националната платформа за женско претприемништво, на 17 и 18 ноември во Raguza Rootop 360, во Скопје,  го најавува Вториот Самит за женско претприемништво со наслов „Инспиративна иднина“ . Во пресрет на Светскиот ден на женското претприемништво 19 ноември, два дена тимот на Национална платформа за женско претприемништво – НПЖП: Фондација…

Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународна конференција и б2б вмрежување23-24 ноември, хотел Хилтон Скопје и онлајн https://go-circular.b2match.io/ На 23 и 24 ноември Скопје ќе биде домаќин на меѓународна конференција за стимулирање и забрзување на транзицијата кон циркуларна економија во организација на Фондација Претприемачки Сервис за Млади и Фондација за Менаџмент и индустриско истражување. Конференцијата ќе…

Македонско-турски деловни средби со жени претприемачи од Стопанската индустриска комора на Кочаели

Македонско-турски деловни средби со жени претприемачи од Стопанската индустриска комора на Кочаели

ИНТЕНЗИВИРАНА БИЗНИС СОРАБОТКА МЕЃУ ЖЕНИТЕ ПРЕТПРИЕМАЧИ ОД ТУРЦИЈА И ОД МАКЕДОНИЈА ВО РАМКИ НА ЕЕН МРЕЖАТА Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Стопанската комора на Северна Македонија, во соработка со Стопанската индустриска комора од Кочаели, Република Турција, а со поддршка на Европската мрежа за бизнис можности – (ЕЕН мрежа),…

Дигитален самит за Западен Балкан  

Дигитален самит за Западен Балкан  

Оваа година Дигиталниот самит за Западен Балкан  се одржа на 21 и 22 септември 2022 година во Приштина. Министерството за економија го организираше овој настан во соработка со сите други јавни и приватни институции кои се активно вклучени во трансформирањето на земјата во одржлива дигитална средина. Петтото издание на Дигиталниот…

Реализирана студиска посета на делегација од Македонија во Република Србија

Реализирана студиска посета на делегација од Македонија во Република Србија

Од 13ти до 15ти Септември се организираше тридневна студиска посета на Република Србија и српските партнери кои работат на зголемување на вработливоста во секторите земјоделство, занаетчиство и рурален/агро туризам. 25 претставници на општинските раководства од Општина Куманово и Старо Нагоричане, претставници на Комората на занаетчии, Здружение Пчела како и индивидуални…

Реализрана студиска посета на делегација од Република Србија

Реализрана студиска посета на делегација од Република Србија

Неделава бевме домаќини на 3 дневна студиска посета на делегација од Република Србија во која присуствуваа 25 претставници на општинските раководства, но и на здруженија на земјоделци, пчелари, занаетчии од општините Власотинце, Сурдулица и Лебане се сретнаа со претставници на општините Куманово и Старо Нагоричане, како и претставници на Комора…

Барометар за женско претприемништво 2022

Барометар за женско претприемништво 2022

По првичното испитување на мислењата и ставовите на жените претприемачи во 2021 година и подготовката на првиот Барометар за женско претприемништво, Националната платформа за женско претприемништво продолжува да ги следи трендовите во 2022 година. Целта на новата анкета е да се измерат перцепциите и да се согледаат ставовите на жените претприемачи…

 Консултациски состанок за изработка на „Програма за јакнење на капацитетите на јавните институции за спроведување на Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт“

 Консултациски состанок за изработка на „Програма за јакнење на капацитетите на јавните институции за спроведување на Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт“

На 26.07.2022 во Владата на РС Македонија се одржа консултациски состанок за изработка на „Програма за јакнење на капацитетите на јавните институции за спроведување на Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт“.  На консултациската средба присуствуваа вкупно 12 претставници од 7 јавни институции кои придонесуваат…

Граѓанските организации беа обучени за застапување и лобирање дел од Националната платформа за женско претприемништво

Граѓанските организации беа обучени за застапување и лобирање дел од Националната платформа за женско претприемништво

На 02ри и 03ти јуни во Хотел Турист во Скопје се имплементираат обуките дел од Националната Платформа за женско претприемништво наменети за зајакнување на капацитетите на претставници од граѓански организации за застапување и политики.   Обуките се одржуваат четири дена и  беа поделени во три модули: МОДУЛ 1: ОРГАНИЗАЦИСКИ МЕНАЏМЕНТ,…

End of content

End of content