Проектот „ POLICY ANSWERS “ им овозможи на креаторите на политиките и државните службеници во Македонија да учествуваат во студиска посета во Брисел, Белгија

Проектот „ POLICY ANSWERS “ им овозможи на креаторите на политиките и државните службеници во Македонија да учествуваат во студиска посета во Брисел, Белгија

Од 25-28 април 2023 година во организација на Фондацијата за Менаџмент и индустриско истражување и Фонд за иновации и технолошки развој, во Брисел, Белгија, се одржа студиска посета за креирање политики и државни службеници во Македонија. Учесниците во групата се директно вклучени во дизајнирањето и спроведувањето на иновациските политики. 12…

Проектот „POLICY ANSWERS“ им обезбеди на креаторите на политиките и на државните службеници во Македонија обука за креирање политики и координација

Проектот „POLICY ANSWERS“ им обезбеди на креаторите на политиките и на државните службеници во Македонија обука за креирање политики и координација

На 12 април 2023 година на зум се одржа обука за креирање политики и координација наменета за државни службеници во и креатори на политиките. На обуката присуствуваа вкупно 18 претставници од 7 јавни институции. Оваа активност е имплементирана во рамките на целните активности за градење капацитети (Работен пакет 3 од…

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема: ,,Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција”

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема: ,,Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција”

Националната платформа за женско претприемништво  организира вебинар насловен ,,Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција’’, кој ќе се одржи во среда (22/03/2023 година), со почеток од 11:00 часот. Признавајќи дека најмоќното знаење за женско претприемништво е во самиот сектор, сакаме да ги прикажеме и споделиме експертизата…

Аплицирај за Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Аплицирај за Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Националната платформа за женско претприемништво – НПЖП организира студиска посета за учење меѓу врсниците/колегите за да поттикне вмрежување со други европски врсници/колеги, размена на добри практики и создавање партнерства. Студиската посета за учење од врсници/колеги се очекува да постигне повеќе цели, вклучувајќи: Во студиската посета ќе бидат вклучени 10 членови…

Одржана Инфо–сесија за Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спортсо претставници на Европска Комисија во Скопје дел од проектот POLICY ANSWERS

Одржана Инфо–сесија за Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спортсо претставници на Европска Комисија во Скопје дел од проектот POLICY ANSWERS

На 17.02.2023 година во Хотел Хилтон во Скопје се одржа Инфо-сесија за Агендата за Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт. На инфо-сесијата присуствуваа вкупно 20 претставници од 9 јавни институции кои придонесуваат кон остварување на целите на оваа Агенда. Свое излагање во сесијата имаа претставници од…

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Во срцето на Даблин, Ирска се наоѓа „Парфумарија“  прекрасна парфимерија за која се има пишувано во целиот свет во различни водичи и списанија  како „Lonely Planet“, и „Vogue“ чија сопственичка е Марија Аслимоска, Македонка која живее 20години во Даблин. Извршната директорка на Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, Габриела Костовска Богоеска…

WEgate вебинар за учење од врсници: Зајакнување на жените преку развој на вештини!

WEgate вебинар за учење од врсници: Зајакнување на жените преку развој на вештини!

Економското зајакнување на жените е „трансформациски процес“ постигнат преку, меѓу другото, обука за вештини. Во исто време, охрабрувањето за претприемништвото и зајакнувањето на жените да станат не само заработувачи, туку и создавачи на работни места, е еден од највлијателните чекори што можеме да ги преземеме во справувањето со некои од…

Меѓународна конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународна конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународната конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR, денес се одржа во Хотел Dоuble Tree by Hilton. Зад организацијата на оваа меѓународна конференција за стимулирање и забрзување на транзицијата кон циркуларна економија стојат Фондација за Менаџмент и индустриско истражување и Фондација Претприемачки Сервис за Млади. Во последниве години, воведени се…

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, партнер на проектот Национална платформа за женско претприемништво кој се спроведува заедно со Здружение на бизнис жении Сојуз на стопански комори на Македонија го организираше и вториот ден од Вториот Самит за женско претприемништво 2022 насловен како ”Инспиративна иднина”. Tимот на НПЖП го означи…

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“  на Националната платформа за женско претприемништво

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, партнер на проектот Национална платформа за женско претприемништво кој се спроведува заедно со Здружение на бизнис жении Сојуз на стопански комори на Македонија денеска го отвори Вториот Самит за женско претприемништво 2022 насловен како ”Инспиративна иднина”. Во поздравниот говор свое излагање имаа Г-ѓа Елисабета…

End of content

End of content