Аплицирај за Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Аплицирај за Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Националната платформа за женско претприемништво – НПЖП организира студиска посета за учење меѓу врсниците/колегите за да поттикне вмрежување со други европски врсници/колеги, размена на добри практики и создавање партнерства. Студиската посета за учење од врсници/колеги се очекува да постигне повеќе цели, вклучувајќи: Во студиската посета ќе бидат вклучени 10 членови…

Одржана Инфо–сесија за Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спортсо претставници на Европска Комисија во Скопје дел од проектот POLICY ANSWERS

Одржана Инфо–сесија за Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спортсо претставници на Европска Комисија во Скопје дел од проектот POLICY ANSWERS

На 17.02.2023 година во Хотел Хилтон во Скопје се одржа Инфо-сесија за Агендата за Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт. На инфо-сесијата присуствуваа вкупно 20 претставници од 9 јавни институции кои придонесуваат кон остварување на целите на оваа Агенда. Свое излагање во сесијата имаа претставници од…

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Во срцето на Даблин, Ирска се наоѓа „Парфумарија“  прекрасна парфимерија за која се има пишувано во целиот свет во различни водичи и списанија  како „Lonely Planet“, и „Vogue“ чија сопственичка е Марија Аслимоска, Македонка која живее 20години во Даблин. Извршната директорка на Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, Габриела Костовска Богоеска…

WEgate вебинар за учење од врсници: Зајакнување на жените преку развој на вештини!

WEgate вебинар за учење од врсници: Зајакнување на жените преку развој на вештини!

Економското зајакнување на жените е „трансформациски процес“ постигнат преку, меѓу другото, обука за вештини. Во исто време, охрабрувањето за претприемништвото и зајакнувањето на жените да станат не само заработувачи, туку и создавачи на работни места, е еден од највлијателните чекори што можеме да ги преземеме во справувањето со некои од…

Меѓународна конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународна конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународната конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR, денес се одржа во Хотел Dоuble Tree by Hilton. Зад организацијата на оваа меѓународна конференција за стимулирање и забрзување на транзицијата кон циркуларна економија стојат Фондација за Менаџмент и индустриско истражување и Фондација Претприемачки Сервис за Млади. Во последниве години, воведени се…

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, партнер на проектот Национална платформа за женско претприемништво кој се спроведува заедно со Здружение на бизнис жении Сојуз на стопански комори на Македонија го организираше и вториот ден од Вториот Самит за женско претприемништво 2022 насловен како ”Инспиративна иднина”. Tимот на НПЖП го означи…

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“  на Националната платформа за женско претприемништво

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, партнер на проектот Национална платформа за женско претприемништво кој се спроведува заедно со Здружение на бизнис жении Сојуз на стопански комори на Македонија денеска го отвори Вториот Самит за женско претприемништво 2022 насловен како ”Инспиративна иднина”. Во поздравниот говор свое излагање имаа Г-ѓа Елисабета…

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема:

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема:

Преглед на добри практики: Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршка на интернационални организации Националната платформа за женско претприемништво  организира вебинар насловен ,,Преглед на добри практики: Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршката на интернационалните организации’’, кој ќе се одржи во вторник (22/11/2022 година), со почеток од 11:00 часот. Признавајќи дека најмоќното…

ВТОР САМИТ за женско претприемништво- “Инспиративна приказна„ на 17 и 18 ноември во Скопје

ВТОР САМИТ за женско претприемништво- “Инспиративна приказна„ на 17 и 18 ноември во Скопје

Националната платформа за женско претприемништво, на 17 и 18 ноември во Raguza Rootop 360, во Скопје,  го најавува Вториот Самит за женско претприемништво со наслов „Инспиративна иднина“ . Во пресрет на Светскиот ден на женското претприемништво 19 ноември, два дена тимот на Национална платформа за женско претприемништво – НПЖП: Фондација…

Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународна конференција и б2б вмрежување23-24 ноември, хотел Хилтон Скопје и онлајн https://go-circular.b2match.io/ На 23 и 24 ноември Скопје ќе биде домаќин на меѓународна конференција за стимулирање и забрзување на транзицијата кон циркуларна економија во организација на Фондација Претприемачки Сервис за Млади и Фондација за Менаџмент и индустриско истражување. Конференцијата ќе…

End of content

End of content