Едукација и вмрежување

Обуки

Организираме различни обуки за градење капацитети на компаниите, јавните институции и граѓанските организации на полето на иновациите & трансферот на технологии, циркуларната економија, претприемништвото и развојот на МСП, родовата еднаквост, јавни политики и проектен менаџмент. Нудиме и можност за онлајн едукација преку нашата платформа за онлајн учење – https://pretpriemacedu.mk/.

Конференции

Нудиме бројни можности за вмрежување и размена на добри практики преку нашите тематски конференции, б2б настани, панел дискусии, форуми за иновации и годишни саеми за претприемништво.

Академии

Организираме тренинг академии за започнување на бизнис наменети за млади претприемачи и старт-ап компании. Нашата тренинг академија за развој на женското претприемништво е наменета за унапредување на вештините за бизнис поддршка, застапување и лобирање, креирање политики, финансиска писменост и олеснување на пристапот до финансии.

Следни настани

1 март 2022МWC Отворен иновациски предизвик 2022 – б2б хибриден настанБрокерски настан – Барселона (Шпанија)
1 март 2022Велосипедска Европa – Настан за вмрежување и стручни разговориБрокерски настан – онлајн (Германија)
8 март 2022Виртуелен настан за вмрежување IPEC 2022Брокерски настан Нирнберг (Германија)
9 март 2022Состаноци на машинската индустрија 2022 @ SIMODECБрокерски настан – La Roche-sur-Foron (Франција)
12 март 2022FoodExpo 2022 Компаниска мисијаКомпанија мисија – Атина (Грција)
15 март 2022SIVAL – VIBE 2022: деловни состаноци за растителни производиБрокерски настан – Анже (Франција)
17 март 2022MBM TOURISM PRAGUE 2022 Хибриден настанБрокерски настан – Прага (Чешка)
23 март 2022Недела на енергија 2022 настан за вмрежувањеБрокерски настан – Vaasa (Финска)