Student 849822 1280

Интернационални компании бараат компании за соработка

Boro20221221008 1

Романска компанија, специјализирана за решенија за планирање на претпријатија и развој на софтвер, како и инженерство на решенија, нуди експертиза, услуги и софтверски решенија

BORO20221221008 Романската компанија, специјализирана за планирање на решенија на претпријатијата и софтверско инженерство има експертиза да обезбеди софтверски решенија како услуга, софтвер и развој на решенија. Компанијата е SAP партнер за Build Edge. Компанијата бара соработка со партнери во рамките на договори за аутсорсинг и/или под договори.

Bode20220426028

Германска компанија со експертиза во областа на инженерството за вода и отпадни води бара дистрибутери за технологија за отстранување на модуларна микропластика без филтер

BODE20220426028 Германската компанија разви мобилно решение засновано на контејнери за ефикасно отстранување на микропластичните честички од отпадните води – целосно без технологија за филтрирање. Иновативната технологија е инсталирана во стандардни транспортни контејнери. Мобилните решенија се многу флексибилни и затоа може лесно да се монтираат во која било станица за третман на отпадни води. На овој начин, и постоечките и новоизградените пречистителни станици за вода и отпадни води може да се оптимизираат и модернизираат ширум светот.

Boes20220323035

Шпанска старт-ап компанија  нуди интелигентни решенија за управување со енергија за оптимизирање на потрошувачката на енергија на индустриските компании и ефикасноста на нивните процеси, создавајќи модели на вештачка интелигенција за намалување на зависноста од енергија

BOES20220323035 Компанијата разви BEMP (Платформа за управување со енергија BigDa), која ја комбинира експертизата во енергетските прогнози со моќта на IoT, Big Data и AI. BEMP е платформа која им овозможува на компаниите да ја следат и оптимизираат нивната потрошувачка на енергија грануларно и сеопфатно, вклучувајќи електрична енергија, гас и вода. BEMP им помага на индустриите да донесат паметни енергетски одлуки базирани на податоци. Тие се сојузникот кој што им помага на  компаниите да ја намалат нивната енергетска зависност.

Boit20220912006

Агенција за дигитален маркетинг со седиште во Италија која обезбедува иновативни услуги за развој на бизнис и дигитален раст бара партнери за комерцијални/аутсорсинг договори

BOIT20220912006 Италијанската компанија за дигитален маркетинг е иновативна веб-агенција која обезбедува динамични стратегии за процеси на дигитализација, веб маркетинг активности, развој на бизнис, онлајн рекламирање, управување со социјалните медиуми, анализа на големи податоци, идентитет на бренд и дигитални иновации (веб 3.0) на компании-клиенти заинтересирани за зголемување нивниот удел на пазарот. Компанијата бара можности за градење односи според комерцијални и аутсорсинг договори со партнери во Европа и надвор од Европа.

Bosi20230601011

Дигитална архитектура со поврзување во реално време

BOSI20230601011 Компанијата нуди сопствен систем за деловна интелигенција со скалабилна конекција во реално време помеѓу различни уреди на клиентите. Нивната основна технологија користи слој во реално време, независен од слојот API, и може да се користи наизменично за податоци управувани од настани или пренос на сензор во реално време. Компанијата ги трансформира бизнисите преку сеопфатни дигитални решенија и иновации додека ги разбира потребите на корисниците за давање значајни искуства. Нивната визија е да станат врвен давател на дигитални решенија, овозможувајќи им на бизнисите да напредуваат во Вештачка интелигенција и индустријата 4.0, промовирајќи одржливост, подобрување на корисничките искуства и одговорен раст. Замислете скалабилна деловна апликација или ERP со поврзување во реално време со производствен процес или со Digital Twin & IoT мрежа.

Boro20230131003

Романска компанија која нуди целосни услуги за производство на метали бара меѓународни деловни партнери за склучување комерцијални или договори со добавувачи

BORO20230131003 Романска компанија нуди комплетни услуги за производство на метали за производство на индустриски машини, метални компоненти и подкомпоненти. Фирмата ги завршува висококвалитетните нарачки навремено и флексибилно. Со цел да го прошири своето портфолио на клиенти, компанијата бара меѓународни деловни партнери според комерцијални договори или договори за добавувачи. Романската компанија е основана во 2016 година кога почна да нуди индустриски услуги за пескарење и бојадисување. Со постојана желба да го подобри и прошири опсегот на обезбедени услуги, во 2022 година компанијата заврши неколку инвестиции што доведоа до додавање на нова производна област, нова опрема и способност на компанијата да нуди комплетни услуги за производство на метали.

Bode20220221003

Германска старт-ап МСП бара договори за аутсорсинг со организации водени од истражување за својата платформа за соработка за машинско учење

BODE20220221003 Германска старт-ап компанија нуди дигитална платформа за соработка за машинско учење за да им помогне на организациите, иницијативите и индустријата водени од истражување во животните науки, хемијата или напредните материјали за да ја зголемат стапката на успех на нивните интердисциплинарни проекти. Системот може во реално време да ја мапира стручноста и врсниците поврзани со генерираното знаење. Тимот бара договори за аутсорсинг, или под договори на пр. со корпорации или европски истражувачки конзорциуми. Работејќи како меѓународен тим од 13 членови на персоналот и поддржана од комитет на научни експерти, младата германска компанија ја има својата основна компетентност во развојот на софтвер и веќе успешно ги подигна регионалните и приватните инвестиции. Таа постави за цел да го зајакне вкрстеното поврзување на науката и индустриската технологија.

Boes20230720006

Шпанска ИТ компанија која обезбедува решенија за Data Cloud бара комерцијални партнери во Европа и Блискиот Исток

BOES20230720006 Шпанска компанија специјализирана за Data-Cloud апликации, решенија и услуги бара деловни партнери во Европа и Блискиот Исток. Компанијата развива проекти со клучна вредност преку консултантски услуги, развој на случаи на употреба и управувани услуги за клиентите. Нејзините деловни стратегии за податоци се водени и засилени од тим од 100% сертифицирани техничари, со способност да го поттикнат клиентот преку уникатни услуги за управување со учење. Шпанската компанија е иновативна МСП со седиште во Мадрид (Шпанија) со повеќе од 10 години искуство во дигитализација и развој на решенија на податоци за компаниите. Во својата стратегија за проширување и интернационализација, компанијата моментално бара да влезе на нови пазари нудејќи адаптивни и специјализирани услуги.

Brsk20230808013

Словачката компанија разви иновативна веб-апликација за собирање, анализа и обработка на податоци во рамките на здравјето и перформансите на спортистите. Тие бараат инвеститори за подобрување на апликацијата

BRSK20230808013  Словачката компанија разви иновативна веб-апликација за собирање, анализа и обработка на податоци во рамките на здравјето и перформансите на спортистите, кои можат да се користат во области како што се спортски клубови, училишта, центри за физиотерапија итн. Тие бараат инвеститори за подобрување на апликацијата , преку договор за инвестирање. Иновативна веб-апликација за собирање, анализа и обработка на податоци во рамките на здравјето и перформансите на спортистите им нуди на организациите како спортски клубови или академии можност да создадат приспособен профил со уникатни тест батерии за нивните клиенти. Можно е да се користи во други области како фитнес и физиотерапевтски центри, медицински установи или училишта.

Boes20220328022

Шпанска компанија ја нуди својата мулти управна ИТ платформа за секторот за нега на стари лица преку договор за услуги за дистрибуција

BOES20220328022 Компанија во Баскија специјализирана за грижа за стари лица развила уникатен технолошки систем за апликации за телематска грижа достапна преку таблети, паметни телефони или безжични уреди. Овозможува телегрижа, когнитивна стимулација, телемедицина, слабост, домашно следење и виртуелна реалност. Компанијата бара или да ја интегрира оваа модуларна технологија во постоечките платформи за следење на здравјето или да најде партнер кој ќе го продолжи својот развој преку техничка соработка или договор за соработка во истражувањето.

За сите информации поврзани со понудените огласи, обратете се на следните контакти:

Контакт лице: Емилија Андонова emilija.andonova@mir.org.mk Телефон: +389 (0) 2 3108891