Потпишан договор за национално ко-финансирање преку ИПА програмата за прекугранична соработка

Потпишан договор за национално ко-финансирање преку ИПА програмата за прекугранична соработка

Директорката на Фондација за Менаџмент и индустриско истражување Габриела Костовска Богоеска го потпиша договорот за национално ко-финансирање преку ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Србија – Македонија преку отворени повици за 2016 – 2020 година со Министерот за Локална самоуправа Горан Милевски. Фондација за Менаџмент и индустриско истражување го спроведува…

Национален конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Национален конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од ЕУ, објавува конкурс до сите компании регистрирани во државата за избор на „Иновативно претпријатие на годината“. Националниот конкурс „Иновативно претпријатие на годината“ е признание кое се…

Одржана тркалезна маса на тема Едукација – линк со претприемништво

На 05-ти октомври 2018 (петок), во  Хотел Порта во Скопје со почеток од 13 часот, беше одржана тркалезна маса на тема Едукација – линк со претприемништво дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика (We-Contribute). Проектот се имплементиран…

Промотивна конференција: „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика“

Со особено задоволство и чест Ве покануваме да ни се придружите на 06-ти февруари (вторник) во Хотел Порта со почеток во 13 часот, да го обележиме почетокот на проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика (We-Contribute)….

Enterprise Europe Network – Започна со работа платформата за градење на национален екосистем за развој на стартап компании

  Во рамки на програмата “EEN-ScaleUP – Забрзување на интернационалниот раст на младите МСП од Македонија” започна со работа националната платформа за поддршка на конкурентноста, иновативноста и интернационализацијата на стартап компаниите од Македонија што поседуваат силен потенцијал за раст и развој. Платформата има за цел да го олесни пристапот на…

Повик за македонски стартап компании за учество во EEN-ScaleUP програмата за иновативност и интернационализација

Повик за македонски стартап компании за учество во EEN-ScaleUP програмата за иновативност и интернационализација

    Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во рамките на проектот за “Забрзување на интернационалниот раст на младите мали и средни претпријатија од Македонија (EEN-ScaleUP)” објавува повик за избор на 20 (дваесет) домашни стартап компании кои се заинтересирани да добиваат бесплатни советодавни и тренинг услуги за зголемена конкурентност, иновативност,…

Одржан првиот координативен состанок за FP7 проектот PROCEED во Арад, Романија

Првиот координативен состанок за  новиот FP7 проект PROCEED беше организиран во последната недела од јануари 2011 година во Стопанската Комора во Арад, Романија. Фондацијата М.И.Р. учествуваше на состанокот како еден од дванаесте партнери на конзорциумот на проектот. PROmotion and coordination of environmental research in Central and Eastern Europe for a…

GREEN 3-дневен централизиран тренинг во Венеција, Италија

Три дневна тренинг сесија за ЕЕН персоналот ангажиран на GREEN проектот се одржа во Венеција, Италија од 29 Ноември до 1 Декември во седиштето на Unioncamere del Veneto. За време на тренингот избрани експерти беа задолжени за тренинг на ЕЕН персоналот на теми релевантни за пружање на услуги за заштита…

Учество во експертска група Интелигентна енергија

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување како претставник на ЕИИЦМ учествува во Секторската група – Интелигентна енергија. Во рамките на Enterprise Europe Network функционира Секторската група – Интелигентна енергија (ИЕ), која претставува експертска платформа на полетo на обновлива и конвенционална енергија. За клиентите, членовите на Секторската група- ИЕ нудат поддршка, контакти и информации за изнаоѓање…

End of content

End of content