Започнуваат обуките за членовите на Координативното тело за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија 

Започнуваат обуките за членовите на Координативното тело за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија 

Се одржа првата од вкупно 10-те тематски обуки наменети за членовите на Координативното тело за прекугранична соработка Србија – Северна Македонија, на која учествуваа претставници од јавниот, приватниот и граѓанскиот сектор од трите локални самоуправи во Србија (Лебане, Власотинце, Сурдулица) и две во Северна Македонија (Куманово, Старо Нагоричане). Нивна цел…

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување во соработка со Здружение на бизнис жени, Сојуз на Стопански комори на Македонија и Национална федерација на фармери го спроведува проектот Национална Платформа за Женско Претприемништво – НПЖП преку кој објавуваат обуки за ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ наменети за претставници од граѓанските организации поделени во…

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување во соработка со Здружение на бизнис жени, Сојуз на Стопански комори на Македонија и Национална федерација на фармери го спроведува проектот Национална Платформа за Женско Претприемништво – НПЖП со цел: Зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за јавна политика застапување во областа на женско…

Потпишан договор за соработка помеѓу Enterprise Europe Network во Македонија и X Фактор Акцелератор

Потпишан договор за соработка помеѓу Enterprise Europe Network во Македонија и X Фактор Акцелератор

  Enterprise Europe Network во Македонија ја реализира својата мисија за поддршка на иновативноста и интернационализацијата на македонските МСП во тесна соработка со бројни локални чинители од претприемачкиот еко-систем. Преку различните механизми за локална соработка и партнерство, реализирана е поддршка на бројни македонски компании, особено на полето на настап на…

ФИНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ВАЖНОСТА НА ПОГЛАВЈЕ 20 ЗА ПРОЦЕСОТ НА ПРИКЛУЧУВАЊЕ КОН ЕУ”

ФИНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА “ВАЖНОСТА НА ПОГЛАВЈЕ 20 ЗА ПРОЦЕСОТ НА ПРИКЛУЧУВАЊЕ КОН ЕУ”

На 08-ми мај со почеток во 11:30 часот во хотел „Солун“ во Скопје ќе се одржи финална конференција на проектот „Јакнење на капацитетите и механизмите за поддршка на реформскиот процес на поглавје 20“, финансиран од Европската унија. Целта на финалната конференција е да ги сумира резултатите и придобивките од проектот, како и…

Отворени информативни денови за конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Отворени информативни денови за конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади организира информативни настани за избор на „Иновативно претпријатие на година“, дел од проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“. Информативните настани ќе се одржат на следниве датуми:– 5ти април – Штип– 10ти април – Скопје– 12ти април –…

Жените претприемачи придонесуваат кон социјално-економските просперитети на една нација

Во духот на претприемништвото, од суштинско значење е да се признае дека и жените се значајни двигатели на економскиот раст. Женското претприемништво е растечка, динамична и неопходна сила во светот. Жените претприемачи придонесуваат кон социјално-економските просперитети на една нација преку создавање на работни места во различни економски сектори, намалување на…

Финална конференција: Женското претприемништво и предизвиците за интеграција во ЕУ

Финална конференција за вмрежување на тема: Женското претприемништво и предизвиците за интеграција во ЕУ и Националниот Совет за Женско Претприемништво (НСЖП) го прославува Светскиот ден за женско претприемништво WED 2018 Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во партнерство со Здружението на бизнис жени и ГТФ Иницијативата за одржлив раст од…

Одржана тркалезна маса на тема Едукација – линк со претприемништво

На 05-ти октомври 2018 (петок), во  Хотел Порта во Скопје со почеток од 13 часот, беше одржана тркалезна маса на тема Едукација – линк со претприемништво дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика (We-Contribute). Проектот се имплементиран…

Тркалезна маса на тема Едукација – линк со претприемништво

На 05-ти октомври 2018 (петок), во  Хотел Порта во Скопје со почеток од 12:30 часот, ќе се одржи тркалезна маса на тема  „ Едукација – линк со претприемништво “. Настанот е дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во…

End of content

End of content