ПОВИК ЗА ОБУКИ ЗА ПРЕТСТАВНИЦИ ОД ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во партнерство со Здружението на бизнис жени и ГТФ Иницијативата за одржлив раст од Хрватска ќе спроведуваат обуки за 30 граѓански организации. Обуките се дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа…

Одржана тркалезна маса на тема Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка?

  На 18-ти септември 2018 (вторник), во Опера Хаус Хотел во Скопје со почеток од 13 часот, беше одржана тркалезна маса на тема Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка? дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во…

Тркалезна маса на тема: „Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка?“

На 18-ти септември 2018 (вторник), во Опера Хаус Хотел во Скопје со почеток од 12:30 часот, ќе се одржи настан на тема „Можност за претприемништво, мерки и програми за поддршка?“. Настанот е дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи…

КОНФЕРЕНЦИЈА – ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА ВО МАКЕДОНИЈА: ПРЕДИЗВИК ИЛИ РЕАЛНОСТ

Ни претставува чест и големо задоволство официјално да го најавиме одржувањето на претстојната конференција „Дигитална трансформација во Македонија: предизвик или реалност“, коja ќе се одржи на 27.09.2018 (четврток), во хотел Александар Палас, Скопје, со почеток од 11:00 часот. Конференцијата има за цел да опфати и дискутира теми и прашања од областа на: Internet…

КРЕИРАН НОВ ВЕБ ПОРТАЛ „WE-CONTRIBUTE“ ЗА ЦЕЛИТЕ НА НАЦИОНАЛНИОТ СОВЕТ ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Ни претставува задоволство да ја споделиме информацијата со вас за креирањето на веб порталот кој ќе работи во склоп на проектот  „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика” WE-Contribute за целите на Националниот совет за женско претприемништво….

Јована Филиповиќ, моден дизајнер и жена претприемач (EEN-ScaleUP)

  Јована Филиповиќ, моден дизајнер и жена претприемач, е дел од scale-up програмата на мрежата Enterprise Europe Network во Македонија (EEN-ScaleUP) од октомври 2017та година. Нејзината компанија речиси веднаш стана препознатлива благодарение на нејзиниот талент и примената на иновативни методи на работа. Компанијата е добро позната по својот бренд, кој…

Граѓанските организации обучени за следење на политиките за претпријатија и индустриска политика

Во текот на месеците април и мај 2018 година, во просториите на Стопанската Комора на Македонија се одржа серија од 6 еднодневни обуки за следење и евалуација на политиките за претпријатија и индустриска политика. Тренинг програмата составена од 6 еднодневни обуки беше креирана од новоформираната Платформа „Поглавје 20“, која има за…

Одржана јавна расправа на тема: Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво?

  На 01.06.2018 година во просториите на хотел “Порта” во Скопје  беше организирана јавна расправа на темата Дали постои клима за развој на женско претприемништво? На расправата беа поканети и присуствуваа жени претприемачи. Јавната расправа е дел од активностите на проектот “Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од…

Покана за јавна расправа: Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво?

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во партнерство со Здружението на бизнис жени и ГТФ Иницијативата за одржлив развој од Хрватска Ве покануваат на настан – јавна расправа на тема Дали постои поволна клима за развој на женско претприемништво? Настанот е дел од проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на…

End of content

End of content