Се одржа „Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“

  На 25-ти април 2018 (среда), во просториите на Стопанската Комора во Скопје со почеток од 12 часот, беше одржана „Работилница за можностите за кредитирање на мали и средни претпријатија и граѓански организации при користење на средства од ЕУ“ Работилницата е дел од проектните активности на Проектот „ЕУ Деск за…

Преку стимулирање на иновациите до подобро искористување на европските програми за финансирање

Вчера (среда), 7-ми февруари 2018 година, со почеток во 12:00 часот во хотелот „Холидеј Ин“ во Скопје се одржа промотивна конференција која го означи почетокот на проектот „Подобрување на конкурентноста на малите и средни претпријатија преку развој на капацитети за иновации“. Имплементацијата на проектот започна во декември минатата година и…

ЗАПОЧНА НОВИОТ ПРОЕКТ ЗА ЖЕНСКО ПРЕТПРИЕМНИШТВО (WE-CONTRIBUTE)

На 6-ти февруари 2018 (вторник), во Хотел Порта во Скопје со почеток од 13 часот, се обележа почетокот на проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика (We-Contribute). На настанот земаа присуство околу 85 учесници вклучувајќи и …

Промотивна конференција: „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика“

Со особено задоволство и чест Ве покануваме да ни се придружите на 06-ти февруари (вторник) во Хотел Порта со почеток во 13 часот, да го обележиме почетокот на проектот „Јакнење на придонесот и ефикасноста на граѓанските организации од женското претприемништво кон ЕУ интегративните реформи во областа на економската политика (We-Contribute)….

Завршна конференција на проектот „Заедно за успех“

На 19ти декември со почеток од 11 часот во хотел Холидеј Ин,Скопје (сала Милениум 2) ќе се одржи завршната конференција на проектот „Заедно за успех: млади претприемач, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европска Унија. Проектот кој започна со имплементација во февруари 2016 година придонесе кон развојот на…

Mотивациски настан:„Зошто претприемачите се толку посебни?“

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување Ве поканува да земете учество на претстојниот настан за мотивација, инспирација и вмрежување на 13 ноември (понеделник) 2017 со почеток од 18 часот, во Кинотека на Македонија , Скопје (http://www.maccinema.com/) Настанот е во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри…

Трибина „Промоција на мултиетничко претприемништво – И јас сум претприемач“

  Фондација Претприемачки сервис за млади во рамки на проектот „Заедно за успех: млади претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи“, финансиран од Европската унија, ги поканува сите млади претприемачи и млади луѓе кои сакаат да започнат свој бизнис, да земат учество на претстојната трибина „Промоција на мултиетничко претприемништво – И…

Enterprise Europe Network – 7ми состанок на Секторската група „Женско претприемништво“, Братислава – Словачка (16.11.2016)

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување учествуваше на 7миот состанок на Секторската група „Женско претприемништво” (WEG) што се одржа во Словачката Бизнис Агенција на 16ти ноември 2016та година, во рамките на Годишната конференција на Enterprise Europe Network во Братислава, Словачка. Членовите на WEG заедно со гостите претставници од Генералниот директорат…

Интернационален б2б настан за отворени иновации во ИКТ секторот во Скопје

Enterprise Europe Network Македонија на 17 и 18 ноември во Скопје ќе го организира „Go International – Open innovation in ICT“, дводневен меѓународен настан кој се фокусира на отворени иновации од областа на информационите технологии. За време на настанот фирми од областа на информационите технологии ќе имаат можност да ги…

Регионална Конференција за Женско Претприемништво – Размена на искуства, вмрежување и деловни средби, 28-29 ноември 2014, Скопје

На 28 и 29 ноември во Скопје, во рамки на своите активности Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Фондацијата претприемачки сервис за млади ја одржаа Регионалната конференција за Женско Претприемништво- Размена на искуства, вмрежување и деловни средби. Целта на настанот беше да се даде придонес кон Женското претприемништво во Македонија,…

End of content

End of content