Одржана Инфо–сесија за Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спортсо претставници на Европска Комисија во Скопје дел од проектот POLICY ANSWERS

Одржана Инфо–сесија за Агендата на Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спортсо претставници на Европска Комисија во Скопје дел од проектот POLICY ANSWERS

На 17.02.2023 година во Хотел Хилтон во Скопје се одржа Инфо-сесија за Агендата за Западен Балкан за иновации, истражување, образование, култура, млади и спорт. На инфо-сесијата присуствуваа вкупно 20 претставници од 9 јавни институции кои придонесуваат кон остварување на целите на оваа Агенда. Свое излагање во сесијата имаа претставници од…

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Во срцето на Даблин, Ирска се наоѓа „Парфумарија“  прекрасна парфимерија за која се има пишувано во целиот свет во различни водичи и списанија  како „Lonely Planet“, и „Vogue“ чија сопственичка е Марија Аслимоска, Македонка која живее 20години во Даблин. Извршната директорка на Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, Габриела Костовска Богоеска…

Регионалната конференција на EEN обедини голем број експерти за претприемништво од Југоисточна Европа

Регионалната конференција на EEN обедини голем број експерти за претприемништво од Југоисточна Европа

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување заедно со регионалните партнери од Хрватска, Србија, Црна Гора, Словенија и Босна и Херцеговина, ја организираа дводневната конференција „ЕЕН Регионална конференција 2022 Enterprise Europe Network“, која собра околу сто претставници на партнерските организации и  институции од регионот од 13ти до 15ти декември 2022 во…

WEgate вебинар за учење од врсници: Зајакнување на жените преку развој на вештини!

WEgate вебинар за учење од врсници: Зајакнување на жените преку развој на вештини!

Економското зајакнување на жените е „трансформациски процес“ постигнат преку, меѓу другото, обука за вештини. Во исто време, охрабрувањето за претприемништвото и зајакнувањето на жените да станат не само заработувачи, туку и создавачи на работни места, е еден од највлијателните чекори што можеме да ги преземеме во справувањето со некои од…

Меѓународна конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународна конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR

Меѓународната конференција Breaking circular economy barriers – GO CIRCULAR, денес се одржа во Хотел Dоuble Tree by Hilton. Зад организацијата на оваа меѓународна конференција за стимулирање и забрзување на транзицијата кон циркуларна економија стојат Фондација за Менаџмент и индустриско истражување и Фондација Претприемачки Сервис за Млади. Во последниве години, воведени се…

Преглед на добри практики: ,,Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршка на интернационални организации’’ – вебинар дел од Националната платформа за женско претприемништво

Преглед на добри практики: ,,Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршка на интернационални организации’’ – вебинар дел од Националната платформа за женско претприемништво

Учењето од врсници е моќна алатка за зајакнување на практиката, координацијата, соработката и културата на учење во заедницата. Во Националната платформа за женско претприемништво, го поддржуваме овој процес со прикажување на добри практики на членовите на нашата заедница. Затоа, на 22-ри ноември, тимот на Националната платформа за женско претприемништво одржа…

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, партнер на проектот Национална платформа за женско претприемништво кој се спроведува заедно со Здружение на бизнис жении Сојуз на стопански комори на Македонија го организираше и вториот ден од Вториот Самит за женско претприемништво 2022 насловен како ”Инспиративна иднина”. Tимот на НПЖП го означи…

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“  на Националната платформа за женско претприемништво

Втор годишен Самит за женско претприемништво 2022 насловен “Инспиративна иднина“ на Националната платформа за женско претприемништво

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, партнер на проектот Национална платформа за женско претприемништво кој се спроведува заедно со Здружение на бизнис жении Сојуз на стопански комори на Македонија денеска го отвори Вториот Самит за женско претприемништво 2022 насловен како ”Инспиративна иднина”. Во поздравниот говор свое излагање имаа Г-ѓа Елисабета…

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема:

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема:

Преглед на добри практики: Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршка на интернационални организации Националната платформа за женско претприемништво  организира вебинар насловен ,,Преглед на добри практики: Жените претприемачки напредуваат заедно со поддршката на интернационалните организации’’, кој ќе се одржи во вторник (22/11/2022 година), со почеток од 11:00 часот. Признавајќи дека најмоќното…

ВТОР САМИТ за женско претприемништво- “Инспиративна приказна„ на 17 и 18 ноември во Скопје

ВТОР САМИТ за женско претприемништво- “Инспиративна приказна„ на 17 и 18 ноември во Скопје

Националната платформа за женско претприемништво, на 17 и 18 ноември во Raguza Rootop 360, во Скопје,  го најавува Вториот Самит за женско претприемништво со наслов „Инспиративна иднина“ . Во пресрет на Светскиот ден на женското претприемништво 19 ноември, два дена тимот на Национална платформа за женско претприемништво – НПЖП: Фондација…

End of content

End of content