Смарт Дигитал: Услуги за Дигитализација и Одржливост за Претприемачи

Смарт Дигитал: Услуги за Дигитализација и Одржливост за Претприемачи

Денес започна Обуката “Трговија и производство во дигиталната ера: дигитална трансформација за претпријатија кои се фокусирани на работа со производи” наменета за Мали и средни претпријатија кои имаат амбиција да растат на меѓународни пазари, Старт ап компании, Брзо растечки компании. Обуката е организирана од страна на Фондацијата за менаџмент и…

Обуки за Дигитална Трансформација, создадени специфично за компании базирани на производи и услуги

Обуки за Дигитална Трансформација, создадени специфично за компании базирани на производи и услуги

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување преку Enterprise Europe Network а во соработка со Министерство за економија отвараат повик за пријавување на обуки наменети за компании кои работат со производство и услуги. Ви го претставуваме вистинскиот чекор кон иднината на бизнисот – Обуки за Дигитална Трансформација, создадени специфично за компании…

Јавен повик за учество на конкурс за доделување на награда за најуспешна млада лидерка 2023

Јавен повик за учество на конкурс за доделување на награда за најуспешна млада лидерка 2023

Јавниот повик е во рамки  на проектот “Национална платформа за женско претприемништво” чија главна цел е зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за креирање предлог јавни политика и застапување во областа на женското претприемништво, со спој на постојните мрежи во единствена платформа што ќе претставува интерес на жените претприемачи на…

Јавен повик за учество на конкурс за доделување на награда за граѓански организации – добри практики 2023

Јавен повик за учество на конкурс за доделување на награда за граѓански организации – добри практики 2023

Јавниот повик е во рамки на проектот “Национална платформа за женско претприемништво” чија главна цел е зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за креирање предлог јавни политика и застапување во областа на женското претприемништво, со спој на постојните мрежи во единствена платформа што ќе претставува интерес на жените претприемачи на…

САМИТ 2023 – ЖЕНИ ВО ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО – КЛУЧ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА дел од Национална платформа за женско претприемништво

САМИТ 2023 – ЖЕНИ ВО ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО – КЛУЧ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА дел од Национална платформа за женско претприемништво

Почитувани членови и соработници на Национaлната платформа за женско претприемништво, Здружение на бизнис жени во партнерство со Фондација за менаџмент и индустриско истражување и Сојуз на стопански комори на Македонија Ве поканува на Трет годишен Самит на Национална платформа за женско претприемништво на тема “ЖЕНИ ВО ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО – КЛУЧ ЗА…

Проектот Национална Платформа за женско претприемништво им овозможи на претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и Советнички од локални Совети во Македонија да учествуваат во студиска посета во Малме, Шведска

Проектот Национална Платформа за женско претприемништво им овозможи на претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и Советнички од локални Совети во Македонија да учествуваат во студиска посета во Малме, Шведска

Од 17-19 октомври 2023 година во организација на проектот Национална платформа за женско претприемништво – НПЖП, кофинансиран од Европската Унија, во Малме, Шведска се одржа студиска посета за претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и Советнички од локални Совети во Македонија. Емилија…

СмартДигитал: Услуги за дигитализација и одржливост за претприемачи

СмартДигитал: Услуги за дигитализација и одржливост за претприемачи

Дигитализацијата може да донесе неколку придобивки за бизнисот, вклучувајќи поголема ефикасност и пониски трошоци. Дигиталната трансформација го менува начинот на кој функционира една организација. Системите, процесите, работниот тек и културата се дел од овој процес. Оваа трансформација влијае на секое ниво на организацијата и ги обединува податоците низ областите за…

Барометар за женско претприемништво 2023

Барометар за женско претприемништво 2023

Барометарот за женско претприемништво служи како инструмент за оценување на состојбата и напредокот на женското претприемништво. Преку анализирање на различни аспекти, може да се идентификуваат области за подобрување и да се креираат стратегии и програми за поддршка кои ќе ги подобрат можностите и влијанието на жените во светот на претприемништвото….

Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

‘Opportunities & Networking with European peers in the field of women entrepreneurship’ Националната платформа за женско претприемништво – НПЖП организира студиска посета за учење меѓу врсниците/колегите за да поттикне вмрежување со други европски врсници/колеги, размена на добри практики и создавање партнерства. Студиската посета за учење од врсници/колеги се очекува да…

Спроведена обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис”

Спроведена обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис”

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување во рамки на мрежата Enterprise Europe Network, со поддршка на Совет за женско претприемништво на Град Скопје спроведе обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис” на 31 мај 2023 година. Земајќи во предвид дека интелектуалната сопственост е една од клучните акции…

End of content

End of content