Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

‘Opportunities & Networking with European peers in the field of women entrepreneurship’ Националната платформа за женско претприемништво – НПЖП организира студиска посета за учење меѓу врсниците/колегите за да поттикне вмрежување со други европски врсници/колеги, размена на добри практики и создавање партнерства. Студиската посета за учење од врсници/колеги се очекува да…

Спроведена обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис”

Спроведена обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис”

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување во рамки на мрежата Enterprise Europe Network, со поддршка на Совет за женско претприемништво на Град Скопје спроведе обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис” на 31 мај 2023 година. Земајќи во предвид дека интелектуалната сопственост е една од клучните акции…

Проектот Национална Платформа за женско претприемништво им овозможи на претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и Советнички од локални Совети во Македонија да учествуваат во студиска посета во Будимпешта, Унгарија

Проектот Национална Платформа за женско претприемништво им овозможи на претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и Советнички од локални Совети во Македонија да учествуваат во студиска посета во Будимпешта, Унгарија

Од 21 – 23 мај 2023 година во организација на проектот Национална платформа за женско претприемништво – НПЖП, кофинансиран од Европската Унија, во Будимпешта, Унгарија се одржа студиска посета за претставнички од граѓански организации кои работат во полето на женско претприемништво, вработени во Општини и Советнички од локални Совети во…

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување преку Enterprise Europe Network а во соработка со Совет за женско претприемништво на Град Скопје спроведува обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис”

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување преку Enterprise Europe Network а во соработка со Совет за женско претприемништво на Град Скопје спроведува обука на тема: ,,Правата од интелектуална сопственост и вашиот бизнис”

Краток опис на обуката:На оваа работилница учесниците ќе имаат можност да научат како да препознаат, заштитата и управуваат со нивните средства од интелектуална сопственост, и како истите може да им помогнат да создадат дополнителен приход за нивните компании или претприемнички бизниси. Темите кои ќе бидат опфатени се:• Трговски марки• Патенти•…

Проектот „POLICY ANSWERS“ им обезбеди на креаторите на политиките и на државните службеници во Македонија обука на тема Поставување релевантни индикатори и мониторинг и евалуација

Проектот „POLICY ANSWERS“ им обезбеди на креаторите на политиките и на државните службеници во Македонија обука на тема Поставување релевантни индикатори и мониторинг и евалуација

На 11 мај 2023 година на зум се одржа обука на тема Поставување релевантни индикатори и мониторинг и евалуација наменета за државни службеници и креатори на политиките во Македонија. На обуката присуствуваа вкупно 20 претставници од 8 јавни институции. Активноста се спроведува како дел од работната програма „Градење капацитети и…

Проектот „ POLICY ANSWERS “ им овозможи на креаторите на политиките и државните службеници во Македонија да учествуваат во студиска посета во Брисел, Белгија

Проектот „ POLICY ANSWERS “ им овозможи на креаторите на политиките и државните службеници во Македонија да учествуваат во студиска посета во Брисел, Белгија

Од 25-28 април 2023 година во организација на Фондацијата за Менаџмент и индустриско истражување и Фонд за иновации и технолошки развој, во Брисел, Белгија, се одржа студиска посета за креирање политики и државни службеници во Македонија. Учесниците во групата се директно вклучени во дизајнирањето и спроведувањето на иновациските политики. 12…

Проектот „POLICY ANSWERS“ им обезбеди на креаторите на политиките и на државните службеници во Македонија обука за креирање политики и координација

Проектот „POLICY ANSWERS“ им обезбеди на креаторите на политиките и на државните службеници во Македонија обука за креирање политики и координација

На 12 април 2023 година на зум се одржа обука за креирање политики и координација наменета за државни службеници во и креатори на политиките. На обуката присуствуваа вкупно 18 претставници од 7 јавни институции. Оваа активност е имплементирана во рамките на целните активности за градење капацитети (Работен пакет 3 од…

Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција’’– вебинар дел од Националната платформа за женско претприемништво

Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција’’– вебинар дел од Националната платформа за женско претприемништво

Учењето од врсници е моќна алатка за зајакнување на практиката, координацијата, соработката и културата на учење во заедницата. Во Националната платформа за женско претприемништво, го поддржуваме овој процес со прикажување на добри практики на членовите на нашата заедница. Затоа, на 22-ри март, тимот на Националната платформа за женско претприемништво одржа…

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема: ,,Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција”

Национална платформа за женско претприемништво организира вебинар на тема: ,,Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција”

Националната платформа за женско претприемништво  организира вебинар насловен ,,Поддршка на жените претприемачи во областа на зелената и дигиталната транзиција’’, кој ќе се одржи во среда (22/03/2023 година), со почеток од 11:00 часот. Признавајќи дека најмоќното знаење за женско претприемништво е во самиот сектор, сакаме да ги прикажеме и споделиме експертизата…

Аплицирај за Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Аплицирај за Повик за членовите на НПЖП за учество во студиска посета

Националната платформа за женско претприемништво – НПЖП организира студиска посета за учење меѓу врсниците/колегите за да поттикне вмрежување со други европски врсници/колеги, размена на добри практики и создавање партнерства. Студиската посета за учење од врсници/колеги се очекува да постигне повеќе цели, вклучувајќи: Во студиската посета ќе бидат вклучени 10 членови…

End of content

End of content