Дводневна обука на тема: ‘’Пристојна работа за жени работнички’’ во Струмица

Дводневна обука на тема: ‘’Пристојна работа за жени работнички’’ во Струмица

Во рамките на проектот „Пристојна работа за жени работнички – Социјално учество и зајакнување” имплементиран од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и Здружение на бизнис жени се организира дводневна обука на тема: ”Пристојна работа за жени работнички” во Струмица, на 03 и 04 април 2024 година…

Онлајн форум „Пристојна работа за жени работнички – европски искуства и добри практики”Онлајн форум

Онлајн форум „Пристојна работа за жени работнички – европски искуства и добри практики”Онлајн форум

Во рамките на проектот „Пристојна работа за жени работнички – Социјално учество и зајакнување” имплементиран од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и Здружение на бизнис жени се организира онлајн форум „Пристојна работа за жени работнички – европски искуства и добри практики”. Проектот е финансиран од Европската…

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на социјалниот дијалог, улогата на работодавачите и жените работнички “

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на социјалниот дијалог, улогата на работодавачите и жените работнички “

Во рамките на проектот „Пристојна работа за жени работнички – Социјално учество и зајакнување” имплементиран од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и Здружение на бизнис жени се организираше консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на социјалниот дијалог, улогата на работодавачите и жените работнички“, на…

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на социјалниот дијалог, улогата на работодавачите и жените работнички“

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на социјалниот дијалог, улогата на работодавачите и жените работнички“

Во рамките на проектот „Пристојна работа за жени работнички – Социјално учество и зајакнување” имплементиран од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и Здружение на бизнис жени се организира консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на социјалниот дијалог, улогата на работодавачите и жените работнички“, на…

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на јавните политики, легислативата и механизмите на заштита на правата на жените работнички“

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на јавните политики, легислативата и механизмите на заштита на правата на жените работнички“

Во рамките на проектот „Пристојна работа за жени работнички – Социјално учество и зајакнување” имплементиран од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и Здружение на бизнис жени се организираше консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на јавните политики, легислативата и механизмите на заштита на…

Смарт Дигитал: Услуги за Дигитализација и Одржливост за Претприемачи

Смарт Дигитал: Услуги за Дигитализација и Одржливост за Претприемачи

Денес започна Обуката „Стратешки пристапи кон дигитална трансформација во услужно ориентирани бизниси“ наменета за Мали и средни претпријатија кои имаат амбиција да растат на меѓународни пазари, Старт ап компании, Брзо растечки компании. Обуката е организирана од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување, во соработка со мрежата Enterprise Europe…

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на јавните политики, легислативата и механизмите на заштита на правата на жените работнички“

Консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на јавните политики, легислативата и механизмите на заштита на правата на жените работнички“

Во рамките на проектот „Пристојна работа за жени работнички – Социјално учество и зајакнување” имплементиран од страна на Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување (МИР) и Здружение на бизнис жени се организира консултативен состанок на тема „Пристојна работа – родов мејнстриминг на јавните политики, легислативата и механизмите на заштита на…

,,Femme digital: Пионерство во иднината на женското претприемништво”

,,Femme digital: Пионерство во иднината на женското претприемништво”

– вебинар дел од Националната платформа за женско претприемништво Во светлината на постојаните промени во бизнис-светот и растот на дигиталната економија, Националната платформа за женско претприемништво го имплементираше последниот вебинар под наслов “Femme Digital: Пионерство во иднината на женското претприемништво” како дел од Серијата на вебинари организирани овие три години….

7 примери на добри практики на дигитална трансформација

7 примери на добри практики на дигитална трансформација

Како може да ви помогнеме? Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во рамките на Enterprise Europe Network нуди основна и напредна оценка на дигиталната перформанса на компанијата, помага во дефинирањето на приоритетите за дигитална трансформација, нуди информации за пристап до финансии и технологии за дигитална трансформација. Актуелни проекти Со поддршка од Министерството…

САМИТ 2023 – ЖЕНИ ВО ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО – КЛУЧ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА дел од Национална платформа за женско претприемништво

САМИТ 2023 – ЖЕНИ ВО ПРЕТПРИЕМНИШТВОТО – КЛУЧ ЗА ЗАЈАКНУВАЊЕ НА ЕКОНОМИЈАТА дел од Национална платформа за женско претприемништво

На 23 и 24 ноември 2023 година во Хотел Мериот се одржа најголемиот Самит за женско претприемништво во Македонија. Учество земаа преку 200 жени претприемачки, претставници од институции, организации и интернационални гости. Самит 2023 – Жени во претприемништво – Клуч за зајакнување на економијата е организиран во партнерство од страна…

End of content

End of content