8339611379 3baefc0644

Настан за вмрежување дел од  Digital Summit Приштина 2022 година

Во текот на вториот ден од Digital Summit Приштина 2022 година, на22 септември во хотел Емералд во Приштина, ќе се организира настан за вмрежување кој ги обденува ИКТ компаниите од голем број земји од Западен Балкан, Европски земји, Турција и ширум светот.

Ова е уникатна можност за истражување на потенцијални нови пазари, можности за деловно партнерство, соработка за заеднички развој на производи/услуги, трансфер на технологии и знаење, како и истражување и развој.

Настанот за вмрежување цели, но не ограничувајќи се на, успешните ИКТ компании специјализирани за: развој на апликации и софтвер, развој на веб, е-учење, е-трговија, е-здравје и слични платформи, веб-апликации и развој на веб-страници.

Заинтересираните компании кои работат во сектори кои не се ИКТ се охрабруваат да учествуваат на овој настан. Состанокот и размената на информации и потреби заедно со успешни светски ИКТ компании е еден од клучните чекори што ја поттикнуваат дигиталната трансформација на вашиот бизнис.

Специјални гости на настанот ќе бидат: Претставници на Европската мрежа на бизнис ангели, Дојче Телеком, Словенечкиот телеком, Софија Технолошки парк и Силиконската долина, како и други светски познати компании кои работат во ИКТ секторот.

Дополнително, ќе има и тркалезна маса на Tech Parks, која ќе се фокусира на факторите и предизвиците за успех во развојот и управувањето со различни иновациски капацитети, лекциите научени од нејзиниот бизнис, почетните претпријатија и корисниците на заедницата на дигиталните номади, и искористувањето на овој иновациски капацитет за постигнување на дигиталните и зелените амбиции на Западен Балкан. Ќе истражиме кои мерки би можеле да го наведат Западен Балкан да стане иновативен регион со кохерентен екосистем заснован на силна регионална соработка.

Зошто да учествувате:

  • Да стапите во контакт со различни експерти, да ја проширите  својата меѓународна мрежа на контакти и да воспоставете значајни партнерства;
  • Да пронајдете потенцијални деловни партнери со учество на однапред закажани еден-на-еден состаноци;
  • Да се инспирирате и мотивирате, како и да научете за програмите за поддршка и добрите практики;
  • Да ги истражите можностите за раст на вашиот бизнис  на меѓународно ниво.

Учеството на виртуелниот настан вклучува:

  • Персонализиран распоред на состаноци (претходно договорени еден-на-еден состаноци)
  • Информативен пакет обезбеден на денот на настанот
  • Деловна помош од партнерите на Enterprise Europe Network пред, за време и по настанот.

Како да се регистрирате: https://wb6digitalsummit-prishtina2022.b2match.io/

Учеството на настанот не се наплаќа.

Контакт лице:

Емилија Андонова

emilija.andonova@mir.org.mk

Телефон: +389 (0) 2 3108891