Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување во соработка со Здружение на бизнис жени, Сојуз на Стопански комори на Македонија и Национална федерација на фармери го спроведува проектот Национална Платформа за Женско Претприемништво – НПЖП преку кој објавуваат обуки за ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ наменети за претставници од граѓанските организации поделени во…

Потпишан договор за национално ко-финансирање преку ИПА програмата за прекугранична соработка

Потпишан договор за национално ко-финансирање преку ИПА програмата за прекугранична соработка

Директорката на Фондација за Менаџмент и индустриско истражување Габриела Костовска Богоеска го потпиша договорот за национално ко-финансирање преку ИПА програмата за прекугранична соработка меѓу Србија – Македонија преку отворени повици за 2016 – 2020 година со Министерот за Локална самоуправа Горан Милевски. Фондација за Менаџмент и индустриско истражување го спроведува…

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Повик за ОБУКИ за претставници од граѓанските организации: ЗАСТАПУВАЊЕ И ПОЛИТИКИ

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување во соработка со Здружение на бизнис жени, Сојуз на Стопански комори на Македонија и Национална федерација на фармери го спроведува проектот Национална Платформа за Женско Претприемништво – НПЖП со цел: Зајакнување на капацитетите на граѓанските организации за јавна политика застапување во областа на женско…

Обука за политики за локален економски развој во општините Куманово и Старо Нагоричане

Обука за политики за локален економски развој во општините Куманово и Старо Нагоричане

Општините Куманово и Старо Нагоричане се посветени на подобрување на локалните услови за социо-економско зајакнување на своите граѓани, активно дизајнирајќи планови за локален развој и стремејќи се кон повеќе можности за вработување.

Претставниците на Старо Нагоричане разговараа за интервентните области и мерки со цел да се создаде поволна средина за развој на руралната економија

Претставниците на Старо Нагоричане разговараа за интервентните области и мерки со цел да се создаде поволна средина за развој на руралната економија

Со цел создавање на поволна средина за развој на руралната економија на општина Старо Нагоричане на 21 септември 2021 година се одржаа консултации со граѓаните од руралните средини

Македонска и холандска компанија остварија соработка

Македонска и холандска компанија остварија соработка

,,Ми се допаѓа креативниот аспект на нашата работа – секогаш постои можност за нови партнерства, иновативни идеи и отворање на нови хоризонти’’ – Сашка Митева Сашка Митева, инженер за текстил со 13+ години искуство во модната индустрија редовно учествува на настани за вмрежување организирани од Enterprise Europe Network во Македонија….

Бесплатни ресурси за трансфер на технологии и онлајн курс за интелектуална сопственост

Бесплатни ресурси за трансфер на технологии и онлајн курс за интелектуална сопственост

Во рамките на проектот ,,Промовирање на соработката меѓу истражувачките организации и бизнис секторот преку градење капацитети за трансфер на технологии”, кофинансиран од Министерство за економија на Република Северна Македонија, имплементиран од Фондација за менаџмент и индустриско истражување беа изработени неколку реусрси.   Извештај од истражувачка студија за трансфер на технологии:  Целта…

Фондација за менаџмент и индустриско истражување ко-организатор на RENEXPO®

Фондација за менаџмент и индустриско истражување ко-организатор на RENEXPO®

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување беше ко-организатор на првиот RENEXPO® саем во Македонија што се одржа на 03 и 04 декември 2019 година во Скопје, а во чии рамки посетителите има можност да се информираат за можните одржливи решенија за енергетските потреби на земјата, како и за решенија за…

Излез на нови пазари: Текстилната компанија ИСТ Комерц Санда се прошири на британскиот пазар

Излез на нови пазари: Текстилната компанија ИСТ Комерц Санда се прошири на британскиот пазар

ИСТ КОМЕРЦ – САНДА е една од водечките компании во текстилната индустрија во нашата земја.  Основана е во 1991 година како здружение за производство на женски хулахопки и изработка на производи под приватни брендови и е препознатлива како компанија што континуирано ги следи модните трендови, како и потребите и желбите…

Работилница на тема: Правата одинтелектуална сопственост и користење на природните ресурси

Работилница на тема: Правата одинтелектуална сопственост и користење на природните ресурси

Правата од интелектуална сопственост и користење на природните ресурси (во областите обновлива енергија, енергетска ефикасност, управување со води и управување со отпад) Датум: 3ти декември (вторник) 2019 || Локација: хотел Александар Палас, Скопје  || Предавач: М-р Маја Бариќ Enterprise Europe Network во Македонија ги поканува сите компании кои работат во областите обновлива енергија, енергетска ефикасност,…

End of content

End of content