Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Тимот на Enterprise Europe Network – Македонија во посета на „Парфумарија“ во Даблин, Ирска

Во срцето на Даблин, Ирска се наоѓа „Парфумарија“  прекрасна парфимерија за која се има пишувано во целиот свет во различни водичи и списанија  како „Lonely Planet“, и „Vogue“ чија сопственичка е Марија Аслимоска, Македонка која живее 20години во Даблин. Извршната директорка на Фондација за Менаџмент и индустриско истражување, Габриела Костовска Богоеска…

Регионалната конференција на EEN обедини голем број експерти за претприемништво од Југоисточна Европа

Регионалната конференција на EEN обедини голем број експерти за претприемништво од Југоисточна Европа

Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување заедно со регионалните партнери од Хрватска, Србија, Црна Гора, Словенија и Босна и Херцеговина, ја организираа дводневната конференција „ЕЕН Регионална конференција 2022 Enterprise Europe Network“, која собра околу сто претставници на партнерските организации и  институции од регионот од 13ти до 15ти декември 2022 во…

Македонско-турски деловни средби со жени претприемачи од Стопанската индустриска комора на Кочаели

Македонско-турски деловни средби со жени претприемачи од Стопанската индустриска комора на Кочаели

ИНТЕНЗИВИРАНА БИЗНИС СОРАБОТКА МЕЃУ ЖЕНИТЕ ПРЕТПРИЕМАЧИ ОД ТУРЦИЈА И ОД МАКЕДОНИЈА ВО РАМКИ НА ЕЕН МРЕЖАТА Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Стопанската комора на Северна Македонија, во соработка со Стопанската индустриска комора од Кочаели, Република Турција, а со поддршка на Европската мрежа за бизнис можности – (ЕЕН мрежа),…

Македонска и холандска компанија остварија соработка

Македонска и холандска компанија остварија соработка

,,Ми се допаѓа креативниот аспект на нашата работа – секогаш постои можност за нови партнерства, иновативни идеи и отворање на нови хоризонти’’ – Сашка Митева Сашка Митева, инженер за текстил со 13+ години искуство во модната индустрија редовно учествува на настани за вмрежување организирани од Enterprise Europe Network во Македонија….

Потпишан договор за соработка помеѓу Enterprise Europe Network во Македонија и X Фактор Акцелератор

Потпишан договор за соработка помеѓу Enterprise Europe Network во Македонија и X Фактор Акцелератор

  Enterprise Europe Network во Македонија ја реализира својата мисија за поддршка на иновативноста и интернационализацијата на македонските МСП во тесна соработка со бројни локални чинители од претприемачкиот еко-систем. Преку различните механизми за локална соработка и партнерство, реализирана е поддршка на бројни македонски компании, особено на полето на настап на…

EДЕН РЕГИОН – ЕДНА МРЕЖA

EДЕН РЕГИОН – ЕДНА МРЕЖA

Одржана 11-та регионална конференција на Enterprise Europe Network во Белград, Србија На 11 и 12 септември 2019 г. во Белград се одржа регионална конференција на Enterprise Europe Network со претставници од Босна и Херцеговина, Хрватска, Македонија, Словенија, Србија и Црна Гора. За време на дводневната конференција претставниците од регионот имаа…

Повик за македонски стартап компании за учество во EEN-ScaleUP програмата за иновативност и интернационализација

Повик за македонски стартап компании за учество во EEN-ScaleUP програмата за иновативност и интернационализација

    Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во рамките на проектот за “Забрзување на интернационалниот раст на младите мали и средни претпријатија од Македонија (EEN-ScaleUP)” објавува повик за избор на 20 (дваесет) домашни стартап компании кои се заинтересирани да добиваат бесплатни советодавни и тренинг услуги за зголемена конкурентност, иновативност,…

Регионална Конференција за Женско Претприемништво – Размена на искуства, вмрежување и деловни средби, 28-29 ноември 2014, Скопје

На 28 и 29 ноември во Скопје, во рамки на своите активности Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Фондацијата претприемачки сервис за млади ја одржаа Регионалната конференција за Женско Претприемништво- Размена на искуства, вмрежување и деловни средби. Целта на настанот беше да се даде придонес кон Женското претприемништво во Македонија,…

Изразете го Вашето мислење

Повратни информации од македонските МСП Со поддршка на Европскиот информативен и иновативен центар во Македонија (ЕИИЦМ), македонската бизнис заедница може да се вклучи во процесот на креирање на политики на ниво на Европа преку учество во бизнис панели и т.н. Feedback услуги за генерирање на повратни информации од македонските МСП….

Европски мисии за раст во Белгија, Грција, Италија и Шпанија

Мисиите за раст претставуваат иницијатива на Европската комисија организирани со цел да се поттикне растот и конкурентноста на европската индустрија како и интернационализацијата на малите и средни претпријатија (МСП). Мисиите вклучуваат политички и бизнис средби како и дискусии од заеднички интерес од областа на претприемништвото и индустријата. Учеството во мисиите…

End of content

End of content