Techno MATCH 2011 – Меѓународни деловни средби

На 18.10.2011 во рамки на проектот ЕИИЦМ, Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување во соработка со Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Република Македонија организира меѓународни деловни средби – Techno MATCH 2011.

Целна група
Компании, иноватори, универзитети и останати организации активни во индустрискиот сектор заинтересирани за наоѓање на странски деловни партнери за заеднички бизнис зделки или размена на технологии.

business_meeting_large_1

Главни области
– Индустриско производство
– Производство и трговија на електрични материјали и електроника
– Производство или трговија на градежни материјали и неметали
– Енергетика
– Индустриски ИТ апликации

Придобивки и можности
– Развивање на нови меѓународни бизнис релации
– Учество во претходно договорени состаноци со потенцијалните партнери
– Наоѓање на партнери за различни облици на соработка (заедничко вложување, лиценцирање, дистрибуција, техничка соработка, производство и подизведување)
– Наоѓање на нови партнери, пазари и производи

Учеството на настанот е бесплатно. Сите подетални информации за настанот може да се најдат на интернет страницата на Techno MATCH 2011:http://www.b2match.eu/technomatch2011.

Истата воедно служи и како платформа за регистрација, креирање на профили за соработка и избирање на средби. Регистрацијата е отворена, а ќе трае до 10.10.2011.