Меѓународна конференција: Зелен маркетинг Болоња, Италија

Kонференцијата, која ќе биде одржана во Болоња 13ти декември e организирана од страна на покраината Болоња како финален настан на европскиот проект Екомарк. Конференцијата е во насока на дисеминација  на активностите и резултатите од проектот кои се однесуваат на зелен маркетинг и маркетинг на индустриски области.

На конференцијата ќе се обратат врвни меѓународни експерти од областа, како и бизнисмени, претставници на институции и истражувачки центри.

Повеќе информации за настанот ќе најдете на следниот линк: International conference: green marketing and territorial marketing.

Доколку сакате да прочитате повеќе информации за самиот проект: Ecomark

Ecomark – Video Spain – AER from Agència Energètica Ribera on Vimeo.

 

header-logo