Кодекс на однесување

Фондација за Менаџмент и индустриско истражување е првата партнерска организација од Enterprise Europe Network што го усвои Кодексот на однесување изработен од страна на Извршната агенција за конкурентност и иновативност при Европската Комисија одговорна за управување на Enterprise Europe Network.

Web_TP_een

Свеченото врачување на Кодексот на однесување за партнерите што се обврзаа на почитување на повелбата за квалитет на Мрежата се одржа на 13.10.2010 година во Антверпен, Белгија во рамки на годишната конференција на Enterprise Europe Network.

Документот може да го погледнете на следниот линк.