Регионална Конференција за Женско Претприемништво – Размена на искуства, вмрежување и деловни средби, 28-29 ноември 2014, Скопје

На 28 и 29 ноември во Скопје, во рамки на своите активности Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување и Фондацијата претприемачки сервис за млади ја одржаа Регионалната конференција за Женско Претприемништво- Размена на искуства, вмрежување и деловни средби.

Logo_publishing_nontransp1Целта на настанот беше да се даде придонес кон Женското претприемништво во Македонија, преку размена на информации, искуства и знаења на истакнати жени претприемачи Македонија, Србија, Бугарија, Словенија, Хрватска и Романија.

Во рамките на настанот, вториот ден од конференцијата беше наменет за трилатерална Компаниска Мисија каде се одвиваа однапред дефинирани и закажани деловни средби помеѓу компании раководени од жени претприемачи од Србија, Бугарија и Македонија.

DSC_0843

 

Главни области:

–       Прехранбена индустрија

–       ИКТ

–       Сервис и услуги

–       Производство на мебел и дизајн

–       Производство на текстил и текстилни производи

–       Туризам и угостителство

–       Фармација и козметика

Придобивки и можности:

–       Развивање на нови меѓународни бизнис релации

–       Учество во претходно договорени состаноци со потенцијалните партнери

–       Наоѓање на партнери за различни облици на соработка (заедничко вложување, лиценцирање, дистрибуција, техничка соработка, производство и подизведување)

–       Наоѓање на нови партнери, пазари и производи

DSC_0871

Ко-организатори:

Асоцијација на бизнис жени на Македонија

Институт Михајло Пупин, Србија

Комора на стопанството и индустрија – Добрич, Бугарија

Комора на стопанството и индустрија – Пловдив, Бугарија

 

Поддржано од:

Министерство за економија на Република Македонија

Централна европска иницијатива – CEI

Enterprise Europe Network

 

Официјален спонзор

ORBICO, Македонија

 

ГАЛЕРИЈА НА ФОТОГРАФИИ