Проект “Заедно за успех” – инфо ден за грантовата шема, 15.12.2016, Тетово

На 15.12.2016та година во просториите на Netting School во Тетово се одржа вториот по ред инфо ден за грантовата шема достапна за младинските граѓански организации во рамки на проектот “Заедно за успех: младите претприемачи, движечка сила за добри меѓуетнички односи”. На настанот што го организираше Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување, свое обраќање и претставување на грантовата шема имаше г-динот Александар Филипоски од Фондацијата Претприемачки сервис за млади, менаџер на проектот.

Претставниците од граѓанскиот сектор од регионот на северозападна Македонија имаа можност директно да се запознаат со можностите што ги нуди грантовата шема во рамките на отворениот повик за поднесување на предлог проекти. Деталите околу самиот повик може да се најдат на следниот тука.