[av_layerslider id=’12’]

[av_one_full first]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Модулот е осмислен и креиран да даде основен преглед и увид во работата на ЕЕН преку опис на нејзиното интерното функционирање и работа со клиентите. Наменет е за претставниците на Enterprise Europe Network, кои по завршување на курсот ќе имаат јасна претстава за основниот концепт на Enterprise Europe Network, како е формирана, причините за нејзиното постоење и за кого е наменета.’ color=’meta-heading’ style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’][/av_heading]

[/av_one_full]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’]

[av_one_half first]

[av_button label=’Тема 1′ link=’manually,http://www.mir.org.mk/?page_id=5199′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue8b1′ font=’entypo-fontello’]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Вовед во Enterprise Europe Network’ color=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’][/av_heading]

[av_textblock ]

0506Biotech

Enterprise Europe Network преставува уникатна мрежа на 600 организации низ цела Европска Унија, останати европски земји и пошироко. Посветена е на обезбедување помош кон малите и средни претпријатија во насока да го искористат потенцијалот на интернационализација и излез на европскиот пазар.

Основана е во 2008 од страна на Европската комисија преку Рамковната програма за конкурентност на претпријатија и МСП (COSME) >>>

[/av_textblock]

[/av_one_half]

[av_one_half]

[av_button label=’Тема 2′ link=’manually,http://www.mir.org.mk/?page_id=5423′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue851′ font=’entypo-fontello’]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Функционирање на Enterprise Europe Network’ color=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’][/av_heading]

[av_textblock ]

article_11113Работата на Enterprise Europe Network, генерално може да се опише во два дела, интерно работење и работа со клиенти кои се подеднакво важни за ефикасно и ефективно функционирање. Квалитетно интерно работење значи квалитетна услуга кон клиентите, и обратно, искуството во работа со клиенти значи постојано внатрешно унапредување. И во двата дела секојдневно ги имплементира своите вредности преку својот Кодекс на однесување >>>

[/av_textblock]

[/av_one_half]

[av_one_half first]

[av_button label=’Тема 3′ link=’manually,http://www.mir.org.mk/?page_id=5428′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue85b’ font=’entypo-fontello’]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Активности и услуги на мрежата’ color=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’][/av_heading]

[av_textblock ]

stk313023rkn

Клиентот, контактот со Enterprise Europe Network може да се направи на повеќе начини. Преку главниот портал на Мрежата – http://een.ec.europa.eu/ , каде директно преку пребарување ќе го пренасочи заинтересираниот кон националната контакт точка. Преку националната интернет страница, да обезбеди контакт податоци и информации за најблискиот контакт со Мрежата или преку останатите начини на комуникација, телефон, факс, контакт канцеларии. Секоја национална интернет страница има клиентски портал, каде клиентот може да пополни клиентски профил, да се информира, да поставува прашања, да закаже средба и да ги користи останатите алатки достапни од Мрежата. >>>

[/av_textblock]

[/av_one_half]

[av_one_half]

[av_button label=’Тема 4′ link=’manually,http://www.mir.org.mk/?page_id=5433′ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ position=’left’ icon_select=’yes’ icon=’ue80b’ font=’entypo-fontello’]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Улогата на Амбасадорите на мрежата’ color=” style=’blockquote modern-quote modern-centered’ custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’][/av_heading]

[av_textblock ]

reclutamento

За да ја зголеми присутноста на пазарот, а со тоа и бројот на свои клиенти, Enterprise Europe Network ја користи синергијата од соработката со реномирани бизнисмени од различни сектори кои се етаблирани во бизнис заедницата да ги анимира, регрутира и обучи да станат нејзини промотори и амбасадори.

Амбасадорите како дел од својата секојдневната работа ќе бидат мотивирани да разговараат со МСП со кои се среќаваат, да ги информираат за постоењето и работата на Enterprise Europe Network, да ги промовираат нејзините сервиси и да ги мотивираат како да станат клиенти >>>

[/av_textblock]

[/av_one_half]

[av_section color=’main_color’ custom_bg=” src=’http://www.mir.org.mk/wp-content/uploads/2014/06/bbc-education.jpg’ attachment=’5137′ attach=’scroll’ position=’top center’ repeat=’repeat’ video=” video_ratio=’16:9′ min_height=” padding=’large’ shadow=’shadow’ id=”][/av_section]

[av_one_half first]

[av_textblock ]

Logo-NET-DE

VISIBILITY & PARTNERSHIP_EEN-VP

Модулот за обука на амбасадорите на Enterprise Europe Network е направен од Фондацијата за менаџмент и индустриско истражување, а во рамките на проектот EEN-VP, како дел од повикот за Local visibility action.

Контакт лице од Enterprise Europe Network со амбасадорите ќе биде:

Миле Шошевски од Фондацијата  за менаџмент и индустриско истражување

mile@mir.org.m, 02/3077008, Ул. Орце Николов 147 , Скопје

[/av_textblock]

[/av_one_half]

[av_one_half]

[av_progress ]

[av_progress_bar title=’ТЕСТ 1′ progress=’59’ color=’theme-color’ icon_select=’no’ icon=’ue863′ font=’entypo-fontello’]

[av_progress_bar title=’ТЕСТ 2′ progress=’85’ color=’green’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

[av_progress_bar title=’ТЕСТ 3′ progress=’78’ color=’silver’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

[av_progress_bar title=’ТЕСТ 4′ progress=’36’ color=’blue’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]

[/av_progress]

[/av_one_half]